ورود / عضویت رایگان
عضویت رایگان
white logo
instructor image

test

  asd

    sd

مدرس

teacher teacher

test asd sd


آنلاین با امکان دسترسی به فایل ضبط شده‌ جلسات

asddssd as dsa d dasddssd as dsa d dasddssd as dsa d dasddssd as dsa d d


شرح درس



هوش مصنوعی (AI) تحولی بنیادین در حوزه‌های مختلف از جمله حقوق ایجاد کرده است. از یک سو در کشورهای مختلف، وکلا، قضات و نهادهای قضایی به‌طور فزاینده‌ای از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای تحلیل داده‌ها، مدیریت دعاوی و پیش‌بینی نتایج پرونده‌ها استفاده می‌کنند. از سوی دیگر، این فناوری با چالش‌های حقوقی جدی مانند مسئولیت‌پذیری تصمیمات خودکار، تبعیض الگوریتمی، حفاظت از داده‌ها شخصی و حریم خصوصی٬ دستکاری افکار و تهدیدهای بالقوه علیه دادرسی عادلانه همراه است.



این دوره، که بر اساس متد ارائه‌شده در برنامه هوش مصنوعی ۲۰۲۵ دانشگاه آکسفورد طراحی شده است، با نگاهی جامع به ابعاد حقوقی این فناوری، به بررسی مهم‌ترین مقررات فعلی و پیش‌رو، چالش‌های قانونی و فرصت‌های استفاده از هوش مصنوعی در حرفه‌های حقوقی می‌پردازد. همچنین، چارچوبی برای درک ابعاد مختلف این حوزه ارائه می‌دهد و مبانی اخلاقی تنظیم‌گری هوش مصنوعی را مورد بررسی قرار می‌دهد. علاوه بر این، جایگاه حقوقی هوش مصنوعی در نظام حقوقی ایران تحلیل شده و چالش‌های ناشی از نبود قوانین جامع در این زمینه بررسی می‌شود. این دوره به مطالعه قوانین موجود، از جمله مقررات مرتبط با حفاظت از داده‌های شخصی و چارچوب‌های مربوط به فناوری‌های نوین، پرداخته و کاستی‌های حقوقی این حوزه را شناسایی می‌کند.

همچنین، با بهره‌گیری از رویکردهای تطبیقی و بررسی تجربیات بین‌المللی، راهکارهایی برای بهبود چارچوب نگرش حقوقی به هوش مصنوعی ارائه می‌دهد تا مخاطبان دوره بتوانند دانش خود را در زمینه چالش‌های قانونی و مقررات‌گذاری این فناوری به‌روز کرده و در حرفه‌های حقوقی خود به‌کار گیرند.


مخاطب: وکلا، قضات، کارشناسان حقوقی حوزه فناوری، دانشجویان تحصیلات تکمیلی حقوق و سیاست‌گذاران حوزه هوش مصنوعی

هدف: آشنایی حقوقدانان با مبانی و ضروورت اخلاقی و حقوق بشری تنظیم هوش مصنوعی٬ چالش‌های حقوقی و قانونگذاری این حوزه٬ مسئولیت و هوش مصنوعی ، تأثیر هوش مصنوعی بر حرفه های حقوقی و کاربردهای آن در مراجع کیفری و حقوقی.


شش جلسه، سه‌شنبه‌ها، از اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴



----------------------------

درباره مدرس:

دکتر آمنه دهشیری، وکیل و متخصص حقوق و فناوری‌های دیجیتال، با تمرکز بر ابعاد حقوقی تحولات دیجیتال و هوش مصنوعی و حکمرانی سایبری است. او عضو کانون وکلای مرکز از سال ۱۳۷۹ بوده و که پس از اخذ کارشناسی ارشد خود از دانشگاه شهید بهشتی برای دوره دکترای به ایتالیا رفت و در رشته حقوق بین الملل و با تمرکز بر اینترنت و حقوق از دانشگاه سنت‌آنا ایتالیا فارغ التحصیل شد. سپس دوره‌های تخصصی حقوق و سیاست‌گذاری هوش مصنوعی در دانشگاه‌های آکسفورد و لوون بلژیک گذراند. در سال ۲۰۲۴-۲۰۲۵ در برنامه هوش مصنوعی دانشگاه آکسفورد شرکت کرد و آنرا با موفقیت پشت سر گذاشت.

حوزه فعالیت آکادمیک و حرفه‌ای او بر حقوق هوش مصنوعی، حاکمیت داده، نظارت دیجیتال و چالش‌های حقوقی تصمیمات خودکار متمرکز است. او با ترکیب دانش حقوق سنتی و درک عمیق از تحولات فناوری، در زمینه مقررات‌گذاری هوش مصنوعی، مسئولیت حقوقی الگوریتم‌ها، و حقوق دیجیتال فعالیت می‌کند و در سطح بین‌المللی در حوزه حاکمیت اینترنت و سیاست‌گذاری سایبری به نگارش و پژوهش می‌پردازد.

وی پیشتر در قالب یک تکدرس گفتار در هنرستان به بررسی چالش‌های حقوقی و اخلاقی هوش مصنوعی از منظر متخصصان تکنولوژی پرداخت که خلاصه‌ای از ویدیوی آن در کانال یوتیوب هنرستان قابل تماشاست (اینجا ببینید).


تکدرس‌گفتار

یک جلسه به شرح زیر:

test

test


ساعت ۲۲:۰۰ تا ۲۲:۱۰ به وقت تهران
2025/03/24
۱۴۰۴/۱/۴

white honarestan logo

پشتیبانی

تماس با ما

پشتیبانی تلگرام

حفظ حریم خصوصی

پرسشهای پربسامد

هنرستان

درباره‌ما

قواعد مالی

ضوابط و مقررات

درخواست تدریس

Trust seal logo

© ۱۴۰۳ هنرستان. تمامی حقوق محفوظ است.

2024 © All rights are reserved, HONARESTAN.ORG